• | ORGANSKI MATERIJALI |

NOŽ SHAATO & ŠTRACA

VOĐEN STRAŠĆU

Napravio sam prvi nož od stare turpije, i još ga imam! Numerirao sam nekoliko prvih noževa, pa sam nastavio s tom praksom da bih pratio koliko sam ih do sada izradio i gdje su. Svaki nož je sve bolji i bolji.

 TKO SAM JA? 

Iza brand-a Shaato i kovanja noževa stojim ja, Silvio Hrnčir, akademski kipar, otac i suprug. Rođen u Zagrebu 1982., a diplomirao 2001. godine u školi Primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer kiparstvo. 2008. godine diplamirao sam u klasi profesora Mire Vuce na Akadamiji likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu. Kroz cijeli život, uvijek je postojalo umjetničko djelo koje sam ostavljao iza sebe. Najnovija strast je kovanje noževa. U posljednjih 20 godina radio sam s mnogo različitih materijala poput kamena, drveta, plemenitih metala i izrađivao različite predemete poput autodijelova, svjetiljki, namještaja, skluptura i nakita. Pretvaranje metala u divnu svakodnevnu stvar trenutno mi je nešto zaista posebno.

SHAATO & ŠTRACA

Ovo je naš unikat. Svaki detalj posebno je konstruiran kako bi dobio što bolje performance u svom djelovanju, njegov karakter se odražava u posebnoj geometriji oštrice koja je u mogućnosti isjeckati sve do najsitnijeg detalja. Ruke majstora vješto su kovale i zadavale udarce kako bi svaki dio noža dobio posebnu gustoću materijala. Kada je riječ o vanjštini noža i njegovog postolja  poslužili smo se materijalom koji je karakterističan za naše podneblje a to je maslina koja se lijepo priljubila uz same rubove noža. Ovaj nož dizajniran je kako bi svojim savršenim pokretom osvojio onog koji se njime služi. Naš rad prepoznat će oni koji su fokusirani na detalje, i koji u svojoj kuhinji teže perfekcionizmu. Zbog svojeg specifičnog izgleda svakako će postati jedan od važnijih detalja u kuhinjskom interijeru!

DESIGN: Marina Basic
MAJSTOR: Silvio Hrnčir